Praktiske råd

Når du har startet din virksomhed og skal begynde at lave regnskab, skal du have taget stilling til, om du vil bogføre selv eller betale en bogholder for at gøre det for dig. Du skal også have valgt økonomisystem og så videre, men lige i opstartsfasen kan du klare dig med mindre – f.eks. et regneark. I hvert fald den første periode, og især hvis du har en virksomhedstype, som ikke genererer så mange bilag – altså ikke har så stort et antal udgifter og indtægter.

Men under alle omstændigheder, skal du

  1. Gemme alle bilag – dvs. alle fakturaer, kvitteringer og regninger, du får eller udsteder. Alt skal kunne dokumenteres, og gem hellere for meget end for lidt.
  2. Oprette en bankkonto til virksomheden, så der er en vis adskillelse mellem privat og firma. Hvis du alligevel lægger ud for firmaet, måske fordi der ikke er penge på kontoen, så husk også at gemme de bilag.
  3. Lave en liste over, hvad du indskyder i firmaet, hvis du f.eks. har varelager, værktøj eller maskiner i forvejen, som du fremover skal bruge i virksomheden, har de en værdi for dig regnskabsmæssigt og skal registreres.
  4. Tjekke din personlige forskudsregistrering og få den rettet til: Når du starter virksomhed, vil du måske have væsentlige ændringer, og det er surt at komme bagud med skatten, fordi SKAT ikke har fået den korrekte information om, hvordan din økonomi er strikket sammen nu.
  5. Huske, at salget er det vigtigste: Der bliver ikke meget at lave regnskab over, hvis du ikke fokuserer på at få nogle penge i kassen.

Rigtig god arbejdslyst.

Videre til webinartilmeldingen.